Ruský voják potvrzuje masakry ukrajinských civilistů

Sloužil v jednotce ruské armády nedaleko smutně proslulé Buče a uvedl, že běžně se v ní mluvilo o vraždách civilistů a znásilňování, sám byl svědkem masivního rabování. Proti svým bývalým velitelům chce svědčit v Haagu.

Podle článku na webu CNN Prima NEWS sedmadvacetiletý Nikita Čibrin dezertoval z ruské armády, protože je proti válce a nechtěl se dále podílet na ruských válečných zločinech. Sloužil v 64. motostřelecké brigádě, nyní žádá o azyl ve Španělsku a dokonce je ochoten svědčit proti svým dřívějším spolubojovníkům u mezinárodního soudního tribunálu v Haagu.

Vraždy stovky ukrajinských civilistů včetně žen a dětí už potvrdil ve své zprávě i vysoký komisař OSN pro lidská práva Volker Türk. Nyní ruský exvoják Čibrin potvrzuje, že s ním v jednotce sloužily zrůdy, které se vyžívaly v zabíjení a jeho kolegové kradli, co mohli, pračky, televize, ledničky, počítače atd.

Velké množství výpovědí očitých svědků vyvracejí lži Kremlu o tom, že prý ruská armáda se na Ukrajině v okupovaných oblastech chová slušně k civilnímu obyvatelstvu. Není to pravdou. Kromě Čibrina i velké množství znásilněných ukrajinských žen potvrzuje brutalitu ruských vojáků. Důkazy o ruských zvěrstvech jsou nezpochybnitelné. A o Čibrinových svědectvích nemám nejmenší důvod pochybovat.

Proto je smutné, že se najdou čecháčci hlavně z řad členů a příznivců SPD, KSČM a dalších flasteneckých hord, kteří ruské válečné zločiny na Ukrajině popírají mimo jiné lživými stupidními výroky, že ti zavraždění v ulicích ukrajinských měst jsou jenom herci. Bohužel, i takto tupí kolaboranští a vlastizrádní jedinci mají volební právo.

Je jasné, že Rusové jsou na Ukrajině nevítáni a považování za okupanty. Kdyby tomu bylo jinak, tak už dávno obsadili celou sousední zemi a v Kyjevě dosadili svoji vládu. To se jim však nepovedlo, Ukrajinci kladou agresorům tvrdý odpor a uštědřili jim už několik citelných výprasků.

Další ruský dezertér promluvil o hrůzách Putinovy války. Se svědectvím půjde i do Haagu – CNN Prima NEWS (iprima.cz)

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial