Poděkování a přání do nového roku 2023

Jako jeden z administrátorů si dovoluji všem autorům a čtenářům napsat cosi jako „pastýřský list“.

Vážení a milí autoři a čtenáři Blogosféry,

Především Vám chci poděkovat. Autorům, kteří píší své blogy na tento server. Bez nich by Blogosféra samozřejmě nikdy nemohla existovat. Jsem rád, že se daří publikovat opravdu velmi široké spektrum blogů od básní, poetických zamyšlení, povídek, fejetonů, vtipů až po blogy, které komentují momentální společenské události. Jsem současně rád, že i přes poměrně zásadní názorové rozdíly některých autorů a čtenářů se daří v mezích možností udržet kultivovanou diskusi na mnohdy ožehavá témata. Je to doklad, že pokud mezi sebou diskutují vzdělaní a slušní lidé, nemusejí nutně padat ostré výroky a i přes názorový nesoulad to nemusí znamenat konec diskuse.

Chci rovněž poděkovat čtenářům. Jejich zájem utěšeně roste, což vidím z počtu denních návštěv. Ještě v loňském roce byly průměrné počty okolo 300 za den, dnes je to cca 800. I přesto, že nemáme žádné sponzory a žádnou reklamu, čtenáři se vracejí, neboť právem očekávají kvalitní články, v nichž zaznívají názory, jež nejsou ze strany redakce nijak ostrakizovány. Už se mi několikrát stalo, že mne osloví mně neznámý člověk, který zaslechne moje jméno s tím, jestli jsem to já, kdo adminuje Blogosféru. A že tam rád chodí. Nebudu zastírat, že mne podobný zájem velmi těší.

Blogosféra bude i nadále dbát na to, aby se do diskusí nedostávali ti, kteří místo názorů útočí na autory, podporují současnou ruskou agresi a tamní režim či projevují ve svých výplodech jistou alternativní inteligenci. Že je tento přístup trnem v oku jistým blogerům na jiných serverech, dokladuje správnost tohoto postupu. Blogosféra se nikdy nestane médiem, kde by mohli psát jak články, tak i své „diskusní příspěvky“. Jsme toho názoru, že jim současný mediální svět poskytuje dostatečný prostor pro jejich realizaci.

Přes výše napsané prosím autory, aby své články či přesněji upozornění na jejich publikaci na Blogosféře dále šířili po sociálních sítích, aby se existence Blogosféry dostala po povědomí těm, kteří si v záplavě informací chtějí přečíst cosi zajímavého.

Závěrem chci popřát nám všem o mnoho lepší příští rok, aby – a to není klišé – pravda a láska byly trochu více v popředí než lež a nenávist. Abychom byli zdraví a dobré mysli.

Váš Tomáš Vodvářka

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

8 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Sona Bulbeck
1 rok před

Milý Tome, ďakujem za priania aj za milé a múdre slová…stále sa cítim byť poctená tým, že ste ma pred dvomi rokmi prijali do Blogosféry a umožnili mi zdieľať moje „písačky“ aj s českými čitateľmi. A aj keď ma osud tento rok odvial z Brna do Bratislavy, stále sa cítim v blogérskej kaviarni skvele a partia ľudí, s ktorou sa tu stretávam, ma obohacuje aj naďalej..a tak prajem všetkým na blogosfére, nech to cítia podobne aj v Novom roku…j

Michaela Klímová
1 rok před

♥ Za čtenáře děkuji a nápodobně, Tomáši! 🙂

Jan Šik
1 rok před

Tomáši přeji Vám i celé rodině hodně zdraví do roku 2023. Děkuji za prostor, který zde dostávám, moc si toho vážím a budu se snažit vše vracet Blogosféře ve větší míře než doposud. Zároveň taky přeji všem čtenářům a autorům krásný celý příští rok. Těši mě, v jaké autorské společnosti mám tu čest svobodně a bez zábran psát.

Lubomír Stejskal
Lubomír Stejskal
1 rok před

I já se připojuji s novoročním přáním a děkuji za článek i za za zaslanou PF. Přišla dnes (30. 12.). Mám dva dobré známé, vlastně přátele, bývalé kolegy, kteří mají podobný styl osobních novoročenek – vždy s poutavými náměty. Je to každoroční milé pohlazení. Všem nám přeji především sílu zvládnout veškerá úskalí, která rok 2023 bezpochyby přinese. A BS hodně zdaru.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před

Díky Tomáši a dobrý rok 2023 Tobě i Tvým blízkým a všem kolemčtoucím…..

Jan Pražák
1 rok před

Tome, díky. Je mi ctí být v této partě a slibuji, že tady budu prudit dál svými otravnými články:-).
Zdar všem blogosférákům do nového roku:-).

Vladimír T. Gottwald
1 rok před

Díky, Tome!

Jana Melišová
Jana Melišová
1 rok před

Ďakujem, Tomáši, veľmi pekne, že môžem byť toho súčasťou. V novom roku želám Vám i nám ostatným blogerom veľa zdravia, lásky, nech sa nám splní po čom túžime, či o čo sa snažíme a blogosfére veľa čitateľov.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial