Bavíme se o nízkém IQ nebo už přímo o demenci?

Vsaďte si na mě, v kurzu 1:12, tisíc korun a vyhrajete 12000! Tohle Andrej Babiš myslel jako nadsázku, o tom celkem nepochybuji.

Jenže by mě nenapadlo, že to někdo jako nadsázku nepochopí a vezme ho za slovo. Pomiňme princip kurzových sázek, kdy pravděpodobnost výhry klesá logicky s kurzem. To, řekněme lidé, kteří nechápali ani počty osmé třídy, nemusí tušit. Ale vezměme v úvahu ten fakt, že mu to uvěřili, když to tedy řekl a slíbil.

Uvěřili mu to se vším všudy, protože nikdy před tím nesázeli. Majitel Fortuny řekl, že po oné zprávě zaznamenali tisíce nových registrací, tedy prvosázkařů. Tito lidé uvěřili Andreji Babišovi, že to tak bude, byť s pravděpodobností blížící se jistotě, to tak dopadnout nemohlo. Ale zjevně kdyby Andrej Babiš slíbil, že zítra tu přistanou marťani, kteří přivezou zlatá vejce a je potřeba je přijít přivítat na Staromák, tak by tomu uvěřili a Staromák by zaplnili.

Mnozí tak vsadili pro ně nemalé peníze. A pak se divili. A ve své prostotě se ještě objevily hlasy, že by se jim vsazené peníze měly vrátit, protože nedošlo ke splnění slibu. A vůbec bych se nedivil, pokud nastalo to, že si jen vsadili a volit ani nešli, protože nechápou, že to se započítává.

Tohle není vina ANO, ani Andreje Babiše. Tohle snad nemohlo nikoho napadnout, že to není nadsázka a vtip. Ale je vidět, že napadlo.

A tito lidé, pokud přeci jen volit šli, mají stejně volební právo a stejně právoplatný hlas jako třeba právě Andrej Babiš, váš doktor, pilot letadla, i vy všichni, kdo to čtete. Spolurozhodují o nás všech rovnoprávně jako kdokoliv jiný, Vy i já. Myslím, že to bychom mohli dát volební právo už i opicím. A možná bych se za tuto větu měl opicím omluvit.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

17 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Šik
1 rok před

Já se tomu moc nesměji, protože to není vůbec jen problém Chánova a vyloučených lokalit. Realita je taková, že i spousta vzdělaných lidí neumí správně s financemi zacházet a nechá se oblafnout šmejdy a naletí na podobně hloupé nabídky, protože si nečtou, co podepisují a vychází z informací, které kde kdo prskne na Internet nebo jim řekne. Některé věci jsou překvapující, až děsivé. Jedna z obcí postižených tornádem na Jižní Moravě měla nádherné a obrovské domy. Údajně KAŽDÝ TŘETÍ obyvatel vesnice je v exekuci, ale pozor: ještě před tornádem!!! Náš vzdělávací systém bohužel pozdě reaguje na měnící se dobu. Ve… Číst vice »

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před
Reply to  Jan Šik

No, u nás v gastronomii jsou bohužel zcela zbytečné exekuce denní chleba… O to víc poslední roky řadu lidí melou…. Často jsem o tom přemýšlel, jestli je to tím, že žijeme částečně v jiném světě a hodně pracujeme s fantazií… Pak nám ten reálný svět uniká ? Každopádně přesně : Kdyby se místo biflování věcí ( a většina z nich je nepotřebná) na druhém stupni učila důkladně finanční gramotnost, byl by to krok kupředu.

Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Buďme lehce nekorektní a řekněme na rovinu, že tito lidé – i dle Respektu – pocházeli z oblastí typu Chanov. Šlo o podstatné procento našich romských spoluobčanů. Ti se nechali nachytat, protože nejspíše nerozumí principu sázek, jistiny a výhry. Jsem zvědav, kolik jich díky půjčce na tento báječný tip skončí v osidlech lichvy atd.
ANO, už je líp…..

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před

Ahoj Tome, z Chanova tam asi moc lidí nebylo. Dneska už Tě sázkovka k sázkám nepustí pokud jsi v exekucích, pobíráš dávky apod….

Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Aha, to jsem nevěděl, nesázím….

Adéla Vodvářková
Admin
1 rok před

Myslela jsem, že bys to nevěděl, protože nejsi v exekuci a nepobíráš dávky 😀

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před

😀

Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

V exekuci snad nejsem, ale že dostávám různé dávky a to dost razantní, jistě víš, milá dceruško

Filip Vracovský
Filip Vracovský
1 rok před

Jasně… Na tomhle poli udělal stát docela dobré kroky. Problém hazardu se přesunul spíš do různě převlečených heren, které toto síto dokáží když chtějí obcházet snáz než sázkové kanceláře….

Jara Rankova
Jara Rankova
1 rok před

Dekuji za odkaz, pane Vracovsky, nevedela jsem vubec, jak to se sazenim na Babise bylo, diky Vasemu odkazu ted vim, jak to nesmyslne drze to od nej k „jeho lidem“ bylo.

Filip Vracovsky
Filip Vracovsky
1 rok před

Ano, taky mě tohle téma zaujalo a také jsem dospěl k názoru, že kdo si vsadil jen kvůli tomu postu měl by vrátit občanku.
.Bez diskuze nemá co dělat v sazkovce ani u voleb.

Adéla Vodvářková
Admin
1 rok před

Vy si fakt myslíte, že to myslel jako nadsázku? Podle mě naopak moc dobře věděl, co dělá.

Pavel Dvořák
1 rok před

To nezná IQ svých voličů? Kromě toho, že je schopen plácnou úplný nesmysl. Schválně, jestli mu ti napálení budou dál věřit. Doufejme, že zisk sázkové kanceláře půjde ohlídat, nějaké sázkové „podivnosti“ jsme už zažili.

Adéla Vodvářková
Admin
1 rok před

Takhle: on to neřekl někde v rozhovoru. Tam bych věřila tomu, že by mohl plácnout jakoukoliv blbost, však si sám dobře zavařil s tím NATO. Ale tohle sdělení – vsaďte si, vyděláte 12K – se objevilo jako příspěvek na jeho sociálních sítích. Tam nejsou nepromyšlené věci, tam ani nejdou věci, které by psal on sám. To by ho nikdo nevolil. Ten příspěvek připravil jeho marketingový tým, který nedělá nic neúmyslně.
Stoprocentně to mělo mobilizovat tenhle typ lidí, který k volbám obvykle nechodí, ale pokud by na tom měli vydělat, tak udělají výjimku.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial