Taky nadáváte na mizerné potraviny, poděkujte Babišovi

Obal sliboval 44% hovězího masa, skutečnost ve výrobku Kosteleckých uzenin byla téměř o polovinu nižší, jak uvedla Česká televize na základě zjištění Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI).

Kostelecké uzeniny jsou součástí holdingu Agrofert, které patří do Babišových svěřenských fondů. Oním šizeným výrobkem je mleté maso pod názvem Vocílka Mělněné maso Vepřové a hovězí. Kosteleckým uzeninám nyní hrozí pokuta až padesát milionů korun. Zástupci Agrofertu sice výsledek šetření popírají, ale to se dalo čekat. Oni pachatelé většinou nepřiznávají svoji vinu.

Bývalý člen KSČ a agent StB Andrej Babiš se nedávno v Poslanecké sněmovně chlubil tím, jak potraviny z produkce jeho svěřenských společností jsou kvalitní a neopomněl zmínit i Vodňanské kuře. O to ostřeji se pustil do polských a ukrajinských potravin. To ovšem byl chyba. Vrchní anoista by si měl dávat pozor na jazyk. Jaká je totiž skutečnost? Stačí se podívat na webové stránky SZPI. Ta do začátku srpna provedla kontrolu 91 vzorků obilovin a obilných výrobků z Ukrajiny a všchny obstály.

Nebo polské maso, prý je to také hrůza. Jak ovšem uvedly weby Denik.cz a Vitalia.cz už před časem se v kontrolovaných více než sto vzorcích polského masa našla jedna salmonelóza. To ono Babišem vychvalované Vodňanské kuře dopadlo mnohem hůř. Ve stejném období jak u polského masa se byla z pěti jeho kontrolovaných vzorků u třech zjištěna salmonelóza.

Je samozřejmě na každém z nás, jaké potraviny si kupuje. Nadávat na jejich kvalitu a kupovat ty mizerné, je hloupé. Já to řeším tak, že špatné potraviny nekupuji a mezi ně patří i ty babišovské. Vybírám si hlavně ty z kvalitní produkce jihočeských farmářů, Jsou sice dražší, ale za to chutnají. Mezi námi, jestli si někdo myslí, že pod sto korun za kilogram koupí kvalitní špekáčky, tak je mimo.

A co bych ještě dodal k onomu Babišovu extempore v Poslanecké sněmovně. Řekl bych ono biblické z Matoušova evengelia. Proč vidíš třísku v oku svého bratra, ale trámu ve vlastním oku si nevšímáš? Jak můžeš říci svému bratru: ‚Nech mě, ať ti vytáhnu z oka třísku,‘ a přitom máš sám v oku trám! Pokrytče, vytáhni nejdříve trám z vlastního oka, a tehdy prohlédneš, abys vytáhl třísku z oka svého bratra.“

Ano, na špatných potravinách v České republice má Andrej Babiš svůj podíl. To je zkrátka fakt. Šéfovi hnutí ANO záleží hlavně na kvantitě, nikoliv na kvalitě.

Obal sliboval padesát procent masa, rozbor ukázal třináct. Výrobci se brání, hrozí jim pokuta — ČT24 — Česká televize (ceskatelevize.cz)

Vodňanská kuřata mají salmonelu. Výrobky Agrofertu v testu propadly – Deník.cz (denik.cz)

Měříme stejným metrem? Agrofert má víc problémů než polské maso – Vitalia.cz

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

Aplikace Bez Andreje pomůže výběru potravin. Zajímalo by mne, jestli jeho voliči rádi pojídají Kostelecké párky, nebo raději jezdí do Německa či Polska s tím, že ty z Kostelce se nedají jíst.

Látal Stanislav
Látal Stanislav
1 rok před

Podle diskuse na iDnes je přímo milují (stejně jako svého STBáka) …

Tomáš Vodvářka
Admin
1 rok před

No, proti gustu žádný dišputát.

Látal Stanislav
Látal Stanislav
1 rok před

Aplikaci používám již několik let a pár „zbytečným“ nákupům už zabránila.
Dá se v ní zjistit, kolik firem vlastní nebo je v nich podílník jeden člověk, který si na ně vydělal za 30let „poctivou“ prací … (chybí mi smajlík pro vyjádření ironie)

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial