Pozoruhodný obrat Tomia Okamury

Nevím, jestli zapomíná. Nebo prostě už mele z posledního. Ale připomeňme si pár jeho výroků na adresu Němců a Německa.

Na svém Facebooku napsal: „Německo se snaží prosadit své politické a ekonomické zájmy na úkor ostatních zemí EU.“

V projevu na setkání SPD zmínil: „Nesmíme zapomínat na německé válečné zločiny, abychom se vyvarovali opakování historie.

Na Novinkách: „Německo má příliš velký vliv na Českou republiku. Německá politika poškozuje české národní zájmy a Česká republika by se měla více zaměřit na svou suverenitu.

Ve svém blogu na iDnes napsal: „Německo by mělo více kompenzovat škody způsobené během druhé světové války, zejména vůči českému národu.

Nyní Tomio Okamura, tedy jeho SPD, tedy vlastně jediný poslanec v Evropském parlamentu za SPD, vstoupil do nové frakce Evropa suverénních národů (asi jediná frakce, kde ho chtěli), v jejímž čele stojí německá Alternativa pro Německo (AfD).

AfD se ve svém programu dříve věnovala otázce Benešových dekretů, které odsuzuje jako nespravedlivé. AfD tvrdí, že dekrety odporují mezinárodnímu právu a nemají v Evropě místo. Tento postoj strany je v rozporu s českými národními zájmy, jak uvedl dokonce i náš bývalý prezident Miloš Zeman (a to už je co říci).

A nyní Tomio Okamura ke vstupu svého poslance do této frakce v Evropském parlamentu a k roli Německa v ní: „Je velmi důležité mít za partnera silnou německou stranu s partnerským programem ⁠⁠⁠⁠⁠⁠…. celou Evropu teď vede Německo.

To nevymyslíš.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
1 měsíc před

Okamura je politický podnikatel. Teď se spojil se svým ještě nedávno úhlavním nepřítelem Rajchlem a tou barovou zpěvačkou Majerovou. On svůj veletoč zdůvodní svým ovcím jedinou větou a bude vše OK.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial