Je to dobré, naše zájmy uhájíme, že ANO?

Hnutí ANO opustilo liberální frakci Renew Europe v Evropském parlamentu i evropskou stranu ALDE. Udělalo tak se slovy, že v nich by nemohli prosazovat svůj volební program.

Pak založili frakci novou, tuším že se jí říká Patrioti pro Evropu. Je to ale spíše proruský spolek a tak se s touto frakcí ostatní moc nebaví. A výsledek je už vidět. Předsedkyní vlivného výboru pro zemědělství a rozvoj venkova (AGRI) v Evropském parlamentu byla dnes zvolena Veronika Vrecionová (ODS). A Luděk Niedermayer (TOP 09) je místopředsedou výboru pro hospodářství a měnu. Člověk by tak nějak očekával, že nějaké silné zastoupení by za naši republiku měla mít ta strana (hnutí, spolek…), ze které je nejvíce národních poslanců. Na hnutí ANO, ale nezbylo nic. Vůbec nic.

Při minulých volbách mělo také nejvíce zástupců za naši zem, nijak se dobrovolně neizolovalo a tomu odpovídalo i postavení, kdy jeho poslankyně byla místopředsedkyní Evropského parlamentu. A o Ditě Charanzové bylo slyšet a určitě měla vliv a na její názory dalo hodně lidí. Letos takové zastoupení nemáme. A mohli jsme určitě mít. Škoda. Místopředsedou parlamentu se nestane člen strany, která má za svůj stát marginální počet poslanců.

Hnutí ANO tak sice svým postupem jistě bude velmi hájit svůj volební program, ale nijak nebude hájit zájmy České republiky. Ostatně to nemohl nikdo rozumný ani čekat.

Ono to ale ani s tím vlastním volebním programem nebude tak horké. Volby představitelů Evropského parlamentu i vedoucích jednotlivých výborů ukázaly, že s frakcí, kterou hnutí ANO spoluzakládalo, se nikdo moc bavit nebude, místa na vedoucích pozicích pro ni nejsou a nedokážu si představit s kým a kde chce tedy svůj program prosazovat.

A tak jediným výsledkem je, že hnutí ANO v zájmu svého vlastního (domnělého) prospěchu v podstatě obětovalo možné funkce a tím i možnosti něco ovlivňovat pro Českou republiku.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

14 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Viktor Šedivý
Viktor Šedivý
1 měsíc před

Nemohu si pomoct, Ten problém nevidím u ANO ale v prapodivném způsobu rozdělování funkcí, kdy ti, „se kterými se nebaví“, ostrouhají.

Viktor Šedivý
Viktor Šedivý
1 měsíc před

Podíl na moci by měl být dán výsledkem voleb, ne tím, jaké nálepky kdo komu dává. Volič by měl rozhodnout, ne aktivista v mediálním prostoru.

Viktor Šedivý
Viktor Šedivý
1 měsíc před

A kdo vymýšlí ty nálepky, kdo dnes a denně živí představu, že kdo nejásá nad budovatelskými plány pokrokové brusele je …ista, podvratný živel, zaprodanec Moskvy, atd?

Jan Andrle
1 měsíc před

Fakt se bavim u vsech tech pokusu europoslancu za ANO, obhajit neobhajitelne, vydavat prohry za vitezstvi, poprit sami sebe pred volbami i tesne po nich, jen aby se pan Bures nenasral… a vlastne je mi jich i trochu lito, jak kazdy jeden z nich poznava chmurne, za kolik jsou ochotni prodat – mnozi uz ponekolikate – vlastni ja….

Tomáš Vodvářka
Admin
1 měsíc před
Reply to  Jan Andrle

Tomu se říká, Honzo, mentální prostituce. Osobně ji hodnotím jako mnohem více nemravnou, než tu klasickou, kde si to ty holky odmakají a to dost těžce…..

Viktor Šedivý
Viktor Šedivý
1 měsíc před
Reply to  Jan Andrle

A kam byste zařadil premiéra – před pár lety poněkud konzervativní, rozhodně vpravo … a dnes obhajuje zelený komunismus jen to sviští.
To mi vadí mnohem víc, než pár anonymních Burešovo zaměstnanců.

Tomáš Vodvářka
Admin
1 měsíc před

Co vadí Vám, pane Šedivý, nemusí vadit jiným. Nevím, co myslíte pod pojmem zelený komunismus. Pakliže se nám planeta otepluje, což lze již jen stěží popřít. jsou úvahy co s tím docela na místě. Před 20 lety jsme o tom neměli ánung. Těch „pár anonymních Burešových zaměstnanců“ nás representuje v Evropském parlamentu. A pokud čekají místo svého názoru na to, jak se vzbudí ten psychopat, nemám pro ně omluvu.

Viktor Šedivý
Viktor Šedivý
1 měsíc před

Úvahy jsou rozhodně na místě. Na místě ovšem nejsou nesmyslná gesta, jejichž důsledkem bude devastace ekonomik států EU a nic víc.

Je to podivná hra u které mne nepřekvapuje, že se jí věnují hráči z úplně levé části politického spektra, ale že se k oblbování občanu hromadně propůjčuje každý, kdo čuchne k moci…

Tomáš Vodvářka
Admin
1 měsíc před

Tak nějak začínám mít zmatek ve slově patriot. Vždy jsem si myslel, že je to někdo, kdo nadevše ctí a hájí svou zem. Ale být patriotem pro jinou zem….napadá mne spíše jiný termín, tak často používaný za Německa…

Tomáš Vodvářka
Admin
1 měsíc před

Prostě, kalkul nevyšel….

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial