Chomutovský primátor obviněn a vyhozen z ANO?

Nevím. Není to předčasné? Kolik už tady bylo obviněno politiků z různých stran politického spektra a většinou to vyšumělo do prázdna.

Vzpomeňme Vlastu Parkanovou a nákup letadel Casa. Skončilo to odškodněním pro ni. I Evropská komisařka Jourová strávila pár týdnů ve vyšetřovací vazbě a nic. O miliardách ve zlatě za vlády Petra Nečase, z čehož se vyklubalo pár nezdaněných kabelek, ani nemluvě.

Překvapuje mě, jak rychle tedy hnutí ANO zametlo se svým primátorem Markem Hrabáčem, který byl zatím pouze obviněn z čachrů s veřejnými zakázkami. To může zarazit soud, nebo před ním státní zástupce, či dokonce ještě dříve sama policie.

Ta rychlost především vyniká v souvislosti s předsedou hnutí ANO, kdy se několikrát měnily stanovy, jenom aby to odpovídalo jeho aktuálnímu statusu (obviněn, obžalován …). Nejdřív nesměl být členem hnutí ANO člověk obviněný. Když byl Andrej Babiš obviněn, změnily se stanovy, aby členem hnutí nesměl být člověk obžalovaný. A když byl Andrej Babiš obžalován, změnily se stanovy, aby členem nesměl být člověk odsouzený. Pan Babiš vydržel nejen jako člen hnutí, ale dokonce jako jeho předseda až do dneška. Pan Hrabáč nevydržel po prvním obvinění ani týden.

Není to dvojí metr? V normální demokratické straně přeci musí platit stejná pravidla pro všechny. Ale tady zjevně ne. Co když se nakonec u soudu ukáže, že je pan Hrabáč nevinen, podobně jako Andrej Babiš v případě Čapího hnízda?

Nebo je hnutí ANO opravdu firma pana Babiše, který tudíž rozhoduje sám a jen sám o tom, co se ve firmě bude dít? Pak bych připomněl jeho již pozapomenutý slogan: řídit stát jako firmu. Když vidím, jak to funguje, tak tmě mrazí. Majitel firmy (státu) by chtěl rozhodovat o vyhazovech, soudech, osudech lidí. Z toho mrazí.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
2 měsíců před

Nevím jak Ty, ale já to těm, co hájí barvy ANO tak trochu přeji. Existuje kniha Babišovo Palermo od pana Kmenty, Tam je bezpočet případů, kdy se někdo panu šéfovi znelíbil, měl jiný názor atd. Byl odstřelen jako škodná. Pakliže i po těchto zkušenostech tam někdo vleze, aby plnil zakázku pana Babiše, poslušně odkýval i ty největší blbosti z jeho úst a byl připraven popřít to, co včera bylo tesáno do kamene, pak si nezaslouží nic lepšího. Mně je osobně osud pana Hrabáče úplně lhostejný.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial