Úklid na Předním Východě

Poslední týdny sledujeme z naší kotliny cosi, co by mohlo znamenat zásadní pokrok v dějinách neklidné části planety

Po odstranění Ismaila Haníji byl nyní proti své vůli odeslán na věčnost i šejch Nasrallah, vůdce šíítského Hizballahu. Několik dní předtím i řada vojenských velitelů či šéfů logistiky tohoto teroristického uskupení. Naše média zaznamenala i výbuchy pagerů a vysílaček, které měly být bezpečným komunikačním prostředkem.

Musí to být deprimující. Přes všechna bezpečnostní opatření se israelské výzvědné službě daří nalézat jedince, jejichž smyslem života je likvidace státu Israel, v jejich úkrytech a přesnými zásahy je zlikvidovat. Odstranění Ismaila Haniji provedli dle všeho příslušníci Iránských revolučních gard, které pro spolupráci získal židovský stát a kterým ihned pomohl k útěku s rodinami do bezpečí. Situaci vyhodnotil správně i duchovní vůdce Íránu Alí Chameneí, který byl ihned převezen na „bezpečné“ místo. Je otázkou, jestli za stávajících okolností něco takového ještě vůbec existuje.

Nepochybně budeme opět svědky demonstrací, obviňující Israel z terorismu, genocidy, násilí atd. Ve velkých městech budou průvody s palestinskými vlajkami a plamennými projevy těch, kteří vzdor lásce k zemím svého původu raději žijí v prohnilém a dekadentním Západě. Studenti amerických universit možná opět vyhlásí bojkot a budou napadat a nejspíš nejen slovně své židovské spolužáky. Jistě se ozve i OSN, která odsoudí „bezprecendentní krok“ a vyzve ke klidu zbraní.

Problémem všech, kteří takto činí, je záměna příčiny a důsledku. Pamatujete, že bývalý president Íránu Ahmanídežád na půdě OSN vyzýval k likvidaci Israele? A nebyl vyveden, vykázán ani jakkoli jinak ostrakizován? Řada představitelů zemí Předního Východu děla fakticky totéž. Vyhlašování džihádu, Palestiny od řeky k moři etc. A jistě pamatujeme událost před rokem, kterou netřeba detailně rozebírat Média prakticky vůbec neregistrovala mnohaleté permanentní ostřelování území svrchovaného státu z pásma Gaza či Libanonu. Jen díky sofistikovanému způsobu obrany nebyly oběti ve stovkách, ale spíše jen ojedinělé. A to bez ohledu na jejich etnický původ. Byla nějaká odezva v OSN? Nepamatuji si…..

Mimo to i stupidní insinuace Mezinárodního soudního dvora o genocidě obyvatel pásma Gaza, kde podstatná řada obětí jde na vrub nikoli zbraním IDF, ale jakémusi „spotřebnímu materiálu“ psychopatů z Hamásu, kterým jsou životy vlastních obyvatel zcela lhostejné a slouží jen jako propagační materiál.

Současný „velký úklid“ by měl vést k zamyšlení jak dál. Vstanou noví bojovnící, ať použiji známý český termín? Opět se objeví někdo, kdo bez ohledu na současné události bude stále tvrdit, že jediným smyslem života zde na Zemi je nenávist a nutnost vybíjet Židy, ať jsou odkudkoliv? Že zemřít v boji proti sionismu je nejvyšším životním cílem?

Nebo se objeví jakýsi arabský Gándhí, který konečně řekne, že tohle všechno nemá smysl, že daleko lepší, než permanentní boj, ničení domů v odvetě a smrt nevinných lidí, dětí je uvědomění si situace a zklidnění hormonů? Že je mnohem lepší život v míru a nenásilí, než současný stav?

Stát Israel má zhruba 9,5 milionu obyvatel. Za celou dobu své existence dokázal čelit ohromné přesile, ubránit svou existenci a ještě dosáhnout neuvěřitelných úspěchů ve vývoji techniky, která se využivá v celém světě (tedy i tam, kde slovo Israel patří k zakázaným). I nyní dokazuje, že umí aktivně vyhledávat ty, kteří zabíjejí jeho občany a touží po jeho likvidaci. Že je mnohem lepší s ním obchodovat než válčit.

Nezbývá než věřit, že to někomu na druhé straně začne pomalu docházet….

 

 

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Alejandro Azamedo
22 dní před

To jak efektivně Izrael dokáže chirurgicky likvidovat verbež především v těch nejvyšších funkcích s minimem vedlejších ztrát, to je prostě světová rarita hodná obdivu. Vražda na tyranu není zločinem.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial