Ale ti Piráti přeci ve vládě nebyli tak špatní

Rozhodně to pro vládní koalici bude velká ztráta. Nebo byli dokonce tak dobří, že už vlastně nejsou potřeba.

S odchodem Pirátů z vlády oznámil premiér Fiala že zruší i ministerstvo pro legislativu, kde ministroval Pirát Michal Šalomoun. To je velice zajímavá zpráva, která může mít několik vysvětlení.

1. Pan Šalamoun už stihl za ty tři roky vše udělat a připravit podle programového prohlášení vlády a tudíž je dílo hotovo a už není co dělat a ministerstvo není potřeba. To vysvětlení je velmi optimistické. Připomíná mi to, když někdo někdy v 19. století prohlásil, že už není co vynalézat, protože je vše vynalezeno.

2. Pan Šalamoun odváděl na ministerstvu tak mizernou práci, že se vlastně nic nestane. Prostě nikomu nebude chybět, nikdo nebude čekat na výsledky jeho práce a nikdo ho nebude postrádat.

3. V rámci koalice se po volbách musely najít fleky pro všechny žádostivé, tak se vymyslelo ministerstvo pro nic, kterému se dalo vzletné jméno a všichni byli spokojeni. Jenom je otázka kolik to za ty tři roky stálo. Utěšujme se, že aparát nebyl velký a proto si troufám odhadnout, že to bude maximálně v desítkách milionů korun. To je tak v desetinách procent provize pro jednu stavební firmu za pár kilometrů dálnice. Tedy pod rozlišovací schopnost státu, ale pořád více, než náklady na fotografování paní Alenky.

4. Pan premiér si toho všeho byl vědom, ale v zájmu gentlemanství to ministerstvo přeci jen založil. Sliby a dohody se mají plnit. Dohody ale padly, poté co Piráti naprosto hystericky reagovali na vyhazov Ivana Bartoše za zpackanou digitalizaci stavebního řízení. Až se tak sám sebe ptám, jestli ti Piráti ze sebe nedělají počítačové guru, kterými vlastně nejsou, když to teď za ně budou žehlit politici jiných stran.

V každém případě vznikly státu škody, pokud platí body 2 až 4. Že by platil bod 1 si snad nemohou myslet ani Piráti. Hradit je ale nebude nikdo a voliči vládních stran to velkoryse přejdou. Tak to u nás chodí obecně. Vzpomeňme na již zmiňované fotografie p. Alenky, nebo naprosto trapné lhaní paní Jany Mračkové Vildumetzové z hnutí ANO v kauze Dozimetr. Prostě vlastnímu táboru projde všechno, na druhých se nenechá nit suchá.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
18 dní před

Čím dál více jsem zastáncem osvícené monarchie.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial