Rusko vyzbrojuje islamistické teroristy z Hizballáhu a trvale škodí Izraeli

Izraelští vojáci našli nejmodernější ruské zbraně při prohledávání tunelů muslimských fanatiků z Hizballáhu na jihu Libanonu. Podle webu novinky.cz to potvrdil izraelský premiér Benjamin Netanjahu pro francouzský deník Le Figaro.

To, že Rusko vyzbrojuje islamistické teroristické organizace, není nic nového. Akorát nyní, když izraelská armáda v rámci boje proti teroristům obsadila jih Libanonu, a její vojáci našli velké množství nejmodernějších ruských zbraní včetně protileteckých komplexů a munice na základnách teroristického šíitského hnutí Hizballáh, se tato skutečnost plně potvrdila.

Putinovské Rusko masivně spolupracuje s fanatickými islamisty v oblasti Blízkého východu a již dříve na to upozorňovaly izraelské weby worldisraelnews.com a unitedwithisrael.org. Rusko například dostává balistické rakety z Íránu pro válku na Ukrajině a oplátkou mu poskytuje informace potřebné k výrobě jaderných zbraní.

Hizballáh je hlavním spojencem Íránu v Libanonu, odkud podniká raketové a teroristické útoky proti Izraeli. Neuznává existenci židovského státu a vyhrožuje mu zničením. Je téměř jisté, že Rusové jako hlavní spojenci Íránu dodávají zbraně i jeho spojencům. A to buď přímo nebo nepřímo přes Teherán. S vysokou pravděpodobností hraničící s jistotou Moskva o těchto zbrojních dodávkách ví a Hizballáhu je dodává vědomě s cílem škodit Izraeli. Ostatně to provozuje už dlouho a na tuto skutečnost upozorňují i izraelská média.

Od invaze (míněn teroristický útok Hamásu 7. října 2023, pozn. autora) Čína, Rusko a Írán využívají své státem kontrolované sdělovací prostředky k propagaci tvrzení Hamásu, která zlehčují nebo přímo popírají zvěrstva této teroristické organizace, a zároveň obviňují Izrael z pronásledování Palestinců a dokonce z páchání genocidy. Ruské RT a Sputnik šířily falešné tvrzení, že Izrael provedl bombový útok na arabskou nemocnici Al Ahli ve městě Gaza – dokonce i poté, co se zjistilo, že exploze, soustředěná na parkovišti nemocnice, byla způsobena chybně odpálenou raketou Palestinského islámského džihádu,“ píše se na webu unitedwithisrael.org.

Rusko tedy přestalo hrát falešnou hru na spojence Izraele a otevřeně stojí na straně jeho nepřátel. Inu, není se čemu divit, Írán je velké zlo a jeho fanatičtí muslimští představitelé se nijak netají svým antisemitismem a snahou o likvidaci židovského státu. Rusko je také říši zla a zlo se zlem si rozumí. V obou zemí vládnou diktátorské totalitní režimy, které se snaží vnucovat svoje vidění světa svému okolí a existenčně tak ohrožují jedinou demokracii v této oblasti – Izrael.

Zdroje:

Netanjahu: V tunelech Hizballáhu se našly nejmodernější ruské zbraně – Novinky

Netanjahu: IDF objevila ruské zbraně v Hizballáhu v Libanonu | Censor.NET

Benjamin Netanjahu v deníku Le Figaro: „Francie by měla stát při Izraeli!“

Zpráva: Rusko a Čína spolupracují s Íránem na oslabení Izraele a podpoře Hamásu | Sjednoceni s Izraelem (unitedwithisrael.org)

USA a Velká Británie se obávají, že Rusko vyměňuje jaderná tajemství za íránské rakety | Zprávy ze světa Izraele (worldisraelnews.com)

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
18 hodin před

Rusko, Írán a Čína jsou destruktivní režimy.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial