Nějak se nám tu rozmohl takový předvolební nešvar

Pamatujete? Po vyhraných volbách pohlavár tehdejší vítězné strany prohlásil: Naše předvolební sliby nebyly zasazeny do reálného ekonomického rámce.

Ta strana se jmenovala ČSSD, dnes se jmenuje jinak, někdo jiný se zase jmenuje jako ona dříve a celé to je jen o jednom – skončila v propadlišti dějin.

Letos po vyhraných volbách do Evropského parlamentu prohlásila členka vítězného hnutí ANO Klára Dostálová: To byla jenom taková nadsázka. Samozřejmě to všichni chápou, podle toho, jak jsme se vyjadřovali v debatách.“ Reagovala tak na předvolební kampaň hnutí ANO, kde se mimo jiné tvrdilo, že ANO zabrání EU aby prosazovala následující věci: „brouci místo masa“, „lidi bez práce“ nebo „zákaz našich krav“. Ukazuje to jen jediné, na jak inteligentní voliče ANO cílilo a že bylo úspěšné. Podobně jako ona ČSSD před mnoha lety. Ta to ostatně provedla vícekrát, např. již s heslem o zrušení poplatků u lékaře v souvislosti s krajskými volbami.

Obě strany mají společné jedno – jsou (nebo byly) zaměřeny spíše na levicové voliče. A těm to zjevně buď vyhovuje, nebo jim ta habaďura nedochází. Sázím spíše na druhou možnost.

Celé to není zakázané. Je to zákonné. Ale je to nečestné, nesportovní a hlavně nemorální. Ostatně i s tím má ANO zkušenosti. Kauza Čapí hnízdo má podle soudu zákonné opodstatnění, ale logicky je celé konání značně nemorální. A hlavně, jedna z aktérek celé kauzy, p. Nagyová už má jako odměnu trafiku v Evropském parlamentu. Přeci to není potřeba komplikovat nějakou morálkou. Účel světí prostředky.

Bohužel ale celá tato kauza ukazuje, že se podobné věci vyskytnou i v dalších volbách. A v dalších a dalších. Letošní úspěch ve volbách ukazuje, že tudy vede cesta. Slibem prostě neurazíš. Takže gratuluji vítěznému hnutí i jeho voličům. Dokázali jste to!

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
4 měsíců před

Ono je to horší. Ukazuje to na postupující debilitu občanů, kteří tak nějak vědí, že to, co ten jejich guru hlásá, je nesplnkitelné, ale nevadí jim to. Oni vědí, že pan Babiš je psychopat, hulvát, podvodník s dotacemi a notorický lhář. Ale nevadí jim to. Hlavně, že jim něco slíbí…..

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial