Blogosféra jako perfektní alternativa

Majitel tohoto portálu, Tomáš Vodvářka, odešel znechuceně z blogů na idnes.cz, když se tam stal obětí v podstatě stalkingu mnohých fanatických diskutujících. Pokus domluvit se s administrátory o nějakých účinných opatřeních k ničemu nevedl. A tak sebral tu odvahu a práskl za sebou dveřmi, byť to muselo znamenat obrovský úbytek čtenářů a fanoušků. Ale neznamenalo.

Pro jakýkoliv portál (nejen idnes.cz) je ztráta takovéhoto autora velkou škodou. Čtenost a hodnocení jeho článků byly vždy na nejvyšších úrovních. Jeho články přebírá i velmi populární neviditelny.pes a dokonce i redakce idnes.cz ho jednou v pravidelné výroční anketě ocenila. Musím říci, a nechci pochlebovat, že závistivě koukám na jeho styl psaní, ale především myšlenkami je mi velice blízký.

Smečka „diskutujících“ která Tomáše vyštvala z idnes.cz se pokusila samozřejmě nastoupit i do Blogosféry. Což jim bylo naštěstí znemožněno. A to, proč vlastně diskutují, dokládá i to, že po odchodu Tomáše Vodvářky z idnes.cz přestalo hodně z nich diskutovat i tam. Tady nemohou, a tak vlastně nediskutují nikde. Je to jen doklad toho, že se o diskusi nejednalo, pouze o štvaní člověka s nepohodlnými názory.

Blogosféra nikdy nebude mít takovou čtenost a popularitu jako blogy na zavedených portálech. Prostě nemá historii, ani peníze na reklamu a propagaci. Ale je tu příjemné prostředí a člověk se nemusí bát, že svým textem nějak ujede a bude někým potrestán. Myšlenky zde zaznívají naprosto svobodně a neomezeně.

To samozřejmě nedává spát oněm duchem chudým, většinou dědkům. A proto to sleduji a občas se je opravdu čemu smát.

Krátce po vzniku blogosféry (asi 2 týdny) se mi jeden z tradičních diskutujících prosťáčků vysmíval, že že jsem stále na zavedeném portálu, protože na blogosféře je pořád mrtvo. Zdůrazňuji – dva týdny po založení. Mozeček skutečně slepičí, který zvládne jen to plivnutí na druhého a nic víc. Dnes má na onom portálu půlročního zaracha i on za své diskusní příspěvky, což se nedivím. Další tradiční obhájce všeho ruského, který jako jeden z mála z této partičky umí i napsat blog, si toto rýpnutí občas taky neodpustí. V jedné diskusi na na velkém portálu jsem poznamenal, že označení našeho prezidenta za poslední kroky kolem vakcíny Sputnik radši uveřejním jinde, protože mi za to nehrozí sankce. A hned vystartoval další rudoch a napsal mi, že to zde uveřejním ne proto, že nehrozí sankce, ale proto, že zde budu pouze poplácáván po ramenou.

A to je na tomto portálu právě to nejhezčí. Vidět, jak ti profláklí rudí noci v podstatě prskají vzteky, že je někde prostor, kde nemohou tradičně škodit. A jak bezděky soustavně přiznávají, že tento portál stále sledují, byť mu nemohou přijít na jméno.

Nezbývá, než blogosféře popřát další růst, výdrž a čtenost. A tímto i poděkování za to, že zde mohu zcela volně psát a Adélce a spol. za administrativní práci.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

17 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Vlasta Fišrová
Vlasta Fišrová
3 let před

Taky bych tu ráda znovu poděkovala Tomášovi, že do toho šel, a vytvořil tu skutečně svobodný prostor, kde nikoho z nás autorů neomezuje, a ctí. Ono nejspíš právě takové prostředí přitáhne určité jedince, netroufnu si nás tedy zařazovat do nějaké škatulky, jen že tu vidím samé inteligentní a slušné lidi. A tak jsem ráda součástí tohoto prostoru.

Matějovský
Matějovský
3 let před

Blogosféra je fajn, protože je jaksi taková klidná, čtu jí pravidelně večer, čtu všechno i básně ač jsem v tomto dost barbar. IDnes blogy mě ale baví taky, ale tam nediskutuji,jen čtu a kroutím hlavou či vypuknu v smích. Například dnes výrok paní Pantlíkové a skutečně tam je, nevymýšlím si : Na Fridrichovou se již odmítám dívat, je mi z těch její neobjektivnosti, nekorektnosti a lží fyzicky nevolno. Zrovna tak i na Václava Moravce, který navíc provokuje diskutující „hosty“ k jednoznačné odpovědi – stal se z něj bezkonkurenční manipulátor. (A stačí, jaké s si do svého pořadu OVM a do… Číst vice »

Matějovský
Matějovský
3 let před

Tome, já to četl i kolegovi a nekecám, hodinu jsme se nesmáli nic jinýmu. A máte pravdu s normalizačním zpravodajstvím, to je trefné 🙂

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před
Reply to  Matějovský

Výroky Mirky Pantlíkové byly a jak vidím stále jsou obohacením jinak suché nevzrušivé diskuse. Jednou jsem ji přirovnal k nepodařené vesnické drbně (to vše po jejím neomaleném útoku na mou osobu), pak jsem si ji přestal všímat. A ten výrok, o čem píše pan kolega Matějovský, ten je opravdu velmi, ale velmi podařený.

Pavel Jeřábek
Pavel Jeřábek
3 let před

Sám s tamní administrativou žádný problém nemám (ovšem taky nepíšu nijak často a nikdo z vás mě nejspíš nezná), nicméně je podle mě jasné, proč to tam takhle chodí: vedení zjevně vyznává tu filozofii, že „plamenné debaty“ a rychlé, afektované reakce na různé provokatéry a trolly jsou právě tím, co zajišťuje klikání (a tedy výdělek), a že kdyby se bloggerům k jejich diskusím udělila větší práva, snížil by se tím klikací provoz. Já si to nemyslím – diskutovat se dá i civilizovaně, a dokonce bych řekl, že by se pak některých diskusí účastnilo více lidí, kterým to při stávajícím nastavení… Číst vice »

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Díky. BTW, nechcete psát na Blogosféru?

Pavel Jeřábek
Pavel Jeřábek
3 let před

Bylo by mi ctí, ovšem mohou tu být dva tři zádrhely: a) psal bych nadále i na iBlog; b) občas mívám takové protisystémové (rozuměj svobodné) řeči typu „nechodím k volbám“ atd. a nevím, jak by to se zdejší atmosférou šlo dohromady; c) nepíšu moc často. 🙂 Pokud to nevadí, jsem samozřejmě pro. 

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

A/ absolutně nevadí, nepožadujeme výlučnost publikace na Blogosféře
B/ absolutně nevadí, jsme svobodná společnost, každý činí, jak považuje za vhodné.¨
C/ absolutně nevadí, nicméně škoda kvalitního textu, jenž skončí nepublikován.
D/ večer Vám pošlu přístupový kód.

Pavel Jeřábek
Pavel Jeřábek
3 let před

Skvělé, díky.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

Pavle, pošlete mi prosím na můj email vodvarkat@email.cz svůj mail a fotografii, kterou budete mít vedle Vašeho jména.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před

K Tomovi: děkuji za uznání, i když jsem si jist, že přehání, dobrých blogerů je na idnes dost, i když musím říci, že jsem tam přestal chodit a tak mi určitě mnoho kvalitních článků uniká. Důvodem vzniku Blogosféry byly opravdu naprosto neomalené útoky na autory a impotence administrace, která nechávala působit jedince, kteří se babrali v mém soukromí (jeden šmíroval okolo mého domu a podával informace, které jsem nikde nepsal, další se pak hrabal v různých pacientských fórech a vyhledával ojedinělé nespokojené, kteří pak anonymně psali o mé práci, ve většině případů šlo o lži, které prostě nejde vyvracet, když… Číst vice »

Martin Braun
Martin Braun
3 let před

Nejsem si jistý, že ti diskutující jsou dědci. Často mám pocit, že se jedná o předpubertální fracky. Je bohužel pravda, že bloger nemá moc šanci se na idnes bránit útokům. Můžete mazat ale to se pak stáváte terčem i pro vaše příznivce, z nichž někteří nechápou, že i bloger má své hranice trpělivosti a že vědomí že takových otrapa je inteligenčně a úrovni fekálie nemá takovou váhu, když vidíte že jeho výkřiky naprosto zničí diskusi. A opravdu není pravdou, že ignorování bude znamenat že je to přestane bavit. Nepřestane. Je dobře že tento prostor existuje, i když, už jsem to… Číst vice »

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před
Reply to  Martin Braun

Zdravím Vás, Martine. Zapomněl jste své heslo? Vím, že jste teď v ČR, pokud by to nějak šlo, oslovím Adélku a zkusíme Vás „restartovat“….

Martin Braun
Martin Braun
3 let před

Ne ale já prostě nemám přístup. Nemám jak se přihlásit. Když najedu na blogosféru, tak se mi neobjeví přihlašovací okénko.

Tomáš Vodvářka
Admin
3 let před
Reply to  Martin Braun

přihlaste se https://www.blogosfera.cz/wp-admin/
heslo musíte znát, pokud jste si ho změnil z původního.
Tomáš

Martin Braun
Martin Braun
3 let před

Jo, to je ono. Já měl tuto stránku uloženou v notebooku a nějak se mi z něj zmizela. Teď ale je v pořádku, dík.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial