Omicronový deník – část druhá – Trasování

Vě třídě Emmy padá jedno dítě po druhém. Ve škole je v karanténě 5 tříd, 3 se nakazily normálně ve škole, 2 na výcviku. Ve třídě 4.A. – ta na výcviku nebyla – je zachyceno 8 pozitivních, včetně očkované učitelky – omicron. Smyčka se stahuje, v neděli – dva dny po příjezdu – začíná být unavená i Emma – antigeny má zatím ještě všechny (pá, so, ne), negativní. V noci z neděle na pondělí je jasno. Emmě vyleze teplota na 40 stupňů, naštěstí dobře reaguje na běžné srážeče teploty, rychle spadne zase na 36.8, ale zase rychle leze zpět. Ráno uplně jasně pozitivní antigen – obyčejný z kraje nosu, čínská výroba LEPU. žádná nenápadná čárečka. Čára silná, okamžitě, vyleze ještě dřív, než ta kontrolní. My ostatní zatím negativní. O pár dní později to skočí i na 2x očkovanou druhou dceru.

Pozitivita se potvrdí i na PCR. V úterních číslech je slavnostně započítaná i naše Emma.

Dočtu se, že jako očkovaná mám nyní výjimku z karantény. I když jsem v denním úzkém kontaktu s potvrzenou nákazou u osoby taktéž po očkování. Kdo chce, abych ho navštívila? Hlásí se Pollert? Slimáková? Mohli by si otestovat imunitu… Prostě kocourkov.

Volala mi hygiena – trasování. Paní byla moc milá, bylo jasné, že je zvyklá na špatné zacházení od antivax a byla překvapená, že je někdo taky při věci, nekřičí na ni a nechystá se dále roznášet nakažlivou nemoc. A dokonce tomu chce bránit přísnějšími opatřeními, než se mu hygiena chystá sdělit.
Radostně mě paní totiž uklidňovala, že protože jsem očkovaná, tak mám výjimku a nemám žádnou karanténu… Stejně jako všichni ostatní očkovaní doma. A že můžu i na nákup a do lékárny a prostě všude. Jen teda, abych byla opatrná…
Výjimku tedy nemá ta očkovaná nakažená… to je jasný 🙂
Tak jsem jí mile vysvětlila, že rozhodně nikam nepůjdu a jsme všichni 4 doma už od víkendu. Muž jezdí udělat nejnutnější do práce v noci, když odejdou zaměstnanci, aby si je nenakazil.
A že druhá dcera – taktéž očkovaná – která by bývala mohla klidně podle jejich logiky včera i dnes do školy – má dnes (5 dní v jedné domácnosti s nakaženou) první příznaky a že podle jejich opravdu velmi špatných pravidel mohla roznášet vě škole nákazu od sestry.
Protože nemáme místo mozku slámu, zůstali jsme mimo kontakt s lidmi hned při prvních příznacích mladší dcery a následujícím pozitivním antigenu preventivně doma a samozřejmě stáhli ze školy i tu starší a proto teď nemusí hygiena trasovat dalších 26 spolužáků a trasovat rozlézající nákazu na gymnáziu Pražačka.
Stejně tak si můj muž zatím nenakazil firmu a ani já nenakazila 30 studentů FSV UK – protože jsem jim v pondělí dávala test online. Ani firmu otce, kam bych měla jít prezenčně, jsem nenakazila. Protože prostě když je doma nákaza omicronem, kterému je očkování spíš jedno, tak nikam nelezu. Ať ministr vydává jakákoliv debilní opatření. Na nesmysly už jsme zvyklí od Babiše… a bohužel to jen pokračuje dál.
Pan Válek a jeho „opatření“ 5 dní izolace, karantény bez testů a výjimky pro očkované – by se fakt měl jít nechat vyšetřit. Protože tohle žádnou infekci nebrzdí, ale naopak.
A vy ostatní – prosím, buďte rozumní. Máte-li doma nákazu omicronem, pravděpodobně to chytíte taky… tak nikam prostě nelezte. I když vám hygiena, ministr a já nevím kdo říká, že máte podělanou výjimku…
Že to budeme mít asi všichni, je jasné, ale nemusíme to mít všichni v jeden moment, to se fakt zřítí i základní infrastruktura.
Jinak jsme doma veselí a optimističtí. Nejzábavnější je Emma, která při odchodu z WC zahlaholila, že ta ztráta čichu není zas tak špatná 🙂
P.S. Nejhůř – podle hlášení rodičů – je na tom ta chudák neočko holčička z lyžáku, co organizovala líbací flašku.

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial