Omicronový deník – část sedmá – Směs radosti a děsivého vzteku

Kolem osmé večerní dorazil mému muži a mně výsledek PCR (výtěr z krku) NEGATIVNÍ i po 8 dnech pobytu doma se dvěma nakaženými (antigeny i PCR potvrzenými) dětmi. Normálně bychom si s mužem otevřeli šampaňské, hodila bych do něj jahody a spokojeně bychom to oslavili. Tentokrát jsem cítila jen směs radosti za nás, ale i smutku, vzteku a bezmoci za děti.

Je sice skvělé, že naše 3 dávky vakcíny (Radek 3x Moderna a já kombo 2x Pfizer a 1x Moderna) s přehledem ustály dvojnásobnou extrémní virovou nálož od obou 2x očkovaných dětí… Ale je trestuhodné a do nebe volající, že moje milované děti neměly v Česku na třetí dávku nárok, ikdyž Rakousko, Německo i třeba USA už kategorii 12-18 přeočkovává boosterem zcela v klidu. Moje děti, žít v nějaké normální zemi, se vůbec nakazit nemusely, protože bychom byli první ve frontě na booster a už by ho měly v sobě a pak by se nenakazily vůbec nebo by si infekci prodělaly alespoň bezpřízankově.  Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Vztek mnou cloumá především proto, že jsme si s ministrem zdravotnictví Válkem 5. ledna 2022 vyměnili e-maily, kde jsem ho žádala (spolu s dalšími členy skupiny Pacienti s covid 19 v Česku a na Slovensku, kterou už téměř dva roky s kolegyní Luckou Tomanovou vedeme a má už téměř 16 000 členů) o okamžité povolení 3. dávky pro kategorii 12-18, abychom mohli děti ochránit před vlnou omicronu, která se sem valí.

A ten mi obratem odpověděl, že se na tom pracuje a že brzy…

Ano, skutečně tomu NIC nebrání, stačilo to automaticky povolit, jako to má Rakousko a Německo nebo USA. Kde děti mých kamarádů 12 let a víc postují veselé fotky z očkovacích center…..
Ale o deset dní později mám já nakažené obě děti omikronem a Válek blábolí něco o tom, že očkování umožní po poradě s vakcinology a SÚKLem jen od 16 let výše. Na dětech 12-16 zřejmě nezáleží…  Jako proč?!

Tedy víme proč… Protože obě vlády, které jsme dosud behěm covidu měly, infiltrují lidé z (Ne)zdravého Fóra, kterým zcela přeskočilo a to bohužel včetně lékařů a vědců typu Roháčová, Zelená, Beran, Pirk, Koutná, Adámková, Pollert, Balík, Šmucler a další. Jejich opakovaný tlak a nesmyslné rady směrem k promoření společnosti nás stály spoustu životů, navíc bagatelizují, popírají a neberou v potaz  ani vážné následky prodělání covidu, které plní nemocnice a ordinace a už jsou dnes známé a řeší je lékaři po celém světě… Je to trestuhodné! My Češi zkrátka zase víme nejlíp… zaprděné domácí vyčkávání, co se asi tak stane, jsme tu měli už asi 100x a pokaždé to dopadlo pro Česko katastrofálně. Ale ne.. my se nepoučíme a tentokrát to odnesou opět děti a mladí lidé do 18 let.

Snad na ně jednou také dojde

Pokud došlo nyní na popíračku Peterkovou, snad budou jednou k zodpovědnosti pohnáni i tito další. Protože to, co se v Česku už 2 roky odehrává, je opravdu totální fraška. Bránit lidem chránit si zdraví vlastních dětí prověřenou a bezpečnou vakcínou!

Jasně, díky dvojímu očkování neměly (zatím) moje děti závažné komplikace. Emma si prošla dva dny vysokou horečkou 39,9, měla ucpané dutiny, rýmu a trochu kašel rozehnaný inhalacemi. Anička teplotu 38 jeden den, dále stejné jako u Emmy – dutiny, rýma a ten kašel – naštěstí v zárodku zničený beroduralem. Ale obě dvě přišly 3. den od pozitivního antigenu o čich, který se snad ale u obou pomalu vrací.

Kdo se o covid zajímá dlouhodbě a podrobně, tak ví, že ztráta čichu sice vypadá jako sranda a já si z toho s dětmi dělala legraci, abych je nevyděsila. Ale když si o tom něco přečtěte, zjistíte, že ztráta čichu znamená, že se vir dostal do nervové soustavy a může i trvale poškodit čichový nerv (viz vlákno v naší skupině s téměř 300 příspěvky lidí, kteří se ztrátou čichu dlouhodobě bojují a je to nepříjemné a snižuje to výrazně kvalitu života, požitek z jídla, parfémů nebo neumíte rozeznat zkažené potraviny. Někdy člověk má dokonce trvalé čichové halucinace nebo prohozené pachy u různých věcí – káva smrdí jako benzín a naopak. Velmi divné). Zároveň, pokud je napadena nervová soustava, může to mít vliv i na funkčnost mozku, mohou nastat velmi nepříjemné následky typu mozková mlha, závratě, poruchy soustředění nebo jiné dlouhodobé nepříjemnosti.

Nemoc covid-19 působí záhadně na mozek. Nepodceňujte důsledky, varují vědci

Uvědomují si všichni ti nezodpovědní užvanění poradci ministra – promořovači, že toto není žádný výmysl? Narozdíl od strašení lidí následky po vakcinaci, které bylo na světě podáno již přes 6.5 miliardy dávek a ano – komplikace po vakcíně mohou být u některých lidí občas nepřijemné, ale v milionnásobně nižším procentu než prodělaný covid. Porovnejte si počty úmrtí po vakcíně a počty úmrtí na covid, které jsou renomovaným periodikem The Economist denně přepočítávany a odhadovány už až na 19 milionů lidí and still counting.

The Economist: Skutečný počet úmrtí během pandemie

Omicron se zatím opravdu na první pohled tváří jako mírnější verze – ovšem již se objevují infomace o tom, že z dlouhodobého hlediska dělá omicron více krevních sraženin a onemocnění cév. Takže jestli je omicron cestou ven z pandemie se teprve ukáže. Já tedy ještě rozhodně nejásám…

Aktualizované stanovisko k variantě omikron

Podle britské studie omikron způsobuje více hospitalizací u nejmenších dětí

Dneska to moc vtipné a veselé nebylo, já vím… Ale mám prostě vztek. A jestli něco dlouhodobého budou mít moje holčičky, tak někoho z těch za tohle zodpovědných blbů vážně přerazím.

Zase ty zbytečné spory  o online výuku

Jinak Anička, které už je kromě čichu a lehké únavy úplně dobře a dnes jsem jí musela zakázat cvičení, které chtěla hned zahájit naplno, hlásí další šíření nákazy na gymnáziu Pražačka. V jejich třídě tericie v pondělí asi nebude dost žáků na výuku. Pan učitel už nám psal, že zahájí alespoň hybridní výuku. Mimochodem všichni nakažení v té třídě jsou samozřejmě 2x očkovaní.

Na škole Kladská u Emmy (která je po nákaze unavená a stále přes den hodně spí) je jako obvykle úplně opačný problém. Přestože za nákazou dětí stojí šíření právě z jejich lyžařského výcviku a děti jsou doma ve velkém. Škola poskytla pouze 4 dny velmi slabé online výuky (např. zcela bez českého jazyka) a v pátek online ukončila jednou hodinou. S tím, že od pondělí si mají děti poradit po svém, protože část dětí na lyžáku nebyla (měly neštovice nebo zlomenou nohu nebo měly druhou dávku očkování a rodiče pobyt moudře neriskli) a ty už do školy přijdou. Nemám slov. To zkrácení izolace na 5 dní jim zase pěkně zahrálo do karet. To, že je izolace jen 5 dní přece neznamená, že pacient je po 5 dnech připraven přiskotačit do školy. Je to fakt na hlavu.

Oni prostě tu online výuku dělat neumějí a nechtějí a že to zase spadne na rodiče, je jim úplně jedno. Grrrrr… Přitom v každé třídě už je dneska počítač s kamerou a stačilo by ho zapnout. Děti by výuku aspoň poslouchaly. Panenko skákavá… strašná bezmoc. Přitom vím, že řada státních i soukromých škol automaticky nemocným poskytuje přístup do hodin. Fakt je to takový problém?

Jinak můj laskavý muž nám včera udělal na oslavu negativního výsledku vynikající česnekovou pomazánku. Mno. My dva čich neztratili, ale jsou situace, kdy by se to hodilo. Mějte hezkou neděli. Příště se pokusím nebýt tak naštvaná 🙂

Všechny díly na https://www.blogosfera.cz/author/terezaboehm/

Loading

Subscribe
Upozornit na
guest

9 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš Vodvářka
Admin
2 let před

Terezo, děkuji za Tvoje reportáže/fejetony. Stran čichu – moje zkušenost z ordinace – drtivá většina se postupně upravuje – podporuji zlepšení kombinací lékem Cinarizin forte 2x denně (vasodilatační preparát), a Thiogamma (kyselina alfa-lipoová), která podporuje regeneraci nervové tkáně. Jde samozřejmě o závažnou komplikaci, nicméně si nejsem jist, jestli jde skutečně o poškození tzv. rhinencefalonu (nejstarší část mozku s čichovou diskriminací), nebo „jen“ výběžků neuronů, jež jsou v nosní sliznici. Ať je to tak či onak, je to vážná věc, která může – jak píše níže Honza – být i nebezpečná, každopádně snižuje kvalitu života.

Filip Vracovský
Filip Vracovský
2 let před

Díky za sérii Terezko…. občas na mě taky dýchne vztek roubovanej na bezmocnost… Snad si z toho vezmeme něco do budoucna. I když jsem v našem Hobitíně trochu skeptikem…. zvlášť v poslední době.

Jan Šik
2 let před

Ano, my Češi jsme ohledně Covidu nejchytřejší, jen je divné, že světové instituce si do svých řad Pekovou nebo Šmuclera nevezmou. Jinak ztráta čichu se fakt bagatelizuje. Příroda nás jím však nevybavila kvůli parfémům, ale pro naše přežití. Abychom ucitili zkažené jídlo a neotrávili se nebo aby nás nos upozornil na únik plynu či na rozlitý benzín, atd. I když žijeme v relativně bezpečném světě, čich hraje pro naše přežití stále důležitou roli. Hezkou neděli

Bohumil Michal
Bohumil Michal
2 let před

Obávám se, že ty boostery ministr ovlivní ztěžka. Ministerstvo je zamořené Prymulovými promořovači. Ti zlomili vaz celkem 4 ministrům – mj. ta neodůvodněná opatření, která opakovaně shazování soudy, jdou na triko aparátu ministerstva. To se nedá jen tak vyměnit, jsou tam zabetonovaní Babišovým zákonem.
Booster u nás začal na konci září po 8 měsících od 2. dávky, ačkoliv v Izraeli už očkovali téměř všechny po 5 měsících. Na 5 měsíců to zkrátila v prosinci a věkové kategorie uvolnili od ledna. Bez těch dětí. Ten skluz s boosterem nemají jen děti, i proto si ten Mikronésie asi docela vyžereme.

Bohumil Michal
Bohumil Michal
2 let před
Reply to  Bohumil Michal

Omikron – zatracené automatické opravy

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial